Zrnková káva Kenya AA Plus Top Top Masai
Tato káva se považuje za jednu z nejlepších na světě. Poptávka po ní neustále roste, stejně jako kávový průmyslu v Keni. Tamní výroba, zpracování, marketing a dražba káva je proslulá svou provázaností a takřka 6 milionů Keňanů je přímo či nepřímo spjato s výrobou kávy.
Navzdory úzkému vztahu k Etiopii (která je považovaná za původce pěstování kávy), se však v Keni káva nepěstovala až do roku 1893. Teprve potom sem kávovníky dovezli francouzští kněží z ostrova Reunion. Nyní o keňskou kávu pečují především malí farmáři (ze 70 %).
Charakteristika kávy
Sametově plné tělo a bohatá chuť s výraznou kyselostí. Taková je káva, již dali jméno prostí Masajové. Jde o nejjemnější kávu východní Afriky s vyváženou, příjemnou chutí citrusů, třešní, koření i vína.
O plantáži, kde vybíráme kávu
V Keni je na 300 tisíc plantáží, které leží ve vysokých nadmořských výškách. Kromě místních farmářů zde o kávu pečuje horské keňské slunce, nekonečné savany a okolí dávno vyhaslých sopek.
Zrnková káva Kenya AA Plus Top Top Masai | ||
500g | 400,00 Kč | |
250g | 240,00 Kč |